Back

Welke impact kan een grafisch ontwerp hebben op uw bedrijf?

Wat is een grafisch charter?

Ook bekend als een grafisch normenboek, is het in feite een document dat alle “regels” bevat die door en voor een bedrijf zijn opgesteld op het gebied van communicatie en gebruik. Eenvoudiger gezegd, het is een eenvoudig en doeltreffend instrument waarmee u consistent en impactvol kunt zijn voor uw publiek.

Welke elementen zijn daar te vinden?

Sommige elementen zijn essentieel om te definiëren. Allereerst uw logo en de mogelijke variaties daarop. Ook al moet dit laatste een minimum aan vastlegging zijn, toch moeten de gebruiksmogelijkheden ervan worden beperkt of niet. Als we het willen afwijzen, hoe consistent is het met jouw universum?

Ten tweede, uw typografie(s) en hun kleur(en) en visuele voorstellingen (foto’s en/of illustraties). De media die u zult gebruiken (flyers, visitekaartjes, roll-ups,…), de esthetiek van een etalage (fysiek of op het web), de interessante evenementen voor uw activiteit,…

Bovendien moet elk gegeven worden toegelicht en moeten de mogelijke toepassingen en variaties ervan worden aangegeven.

Tot slot elk detail waarmee u uw beeld voor uw publiek kunt aanscherpen.

Waarom is dit belangrijk voor uw bedrijf?

Het is een krachtig instrument in het simpele feit dat het je verlangens/doelstellingen/waarden in twijfel trekt. Het dwingt je namelijk om jezelf te presenteren, om jezelf te definiëren ten opzichte van anderen (klanten of concurrenten), om je mogelijkheden te verkennen, maar ook om grenzen te stellen die je niet mag overschrijden op het gevaar af dat je je geloofwaardigheid op het spel zet.

Als het effectief is, kunt u een impactvolle en krachtige toespraak houden voor uw publiek. Het bespaart u ook tijd bij het maken van uw documenten of campagnes, vooral als er meerdere mensen aan werken.

Bovenal geeft het u het vertrouwen van uw potentiële klanten aan wie u een stabiel, consistent en betrouwbaar imago geeft.

Tot slot

Het grafische handvest is een must als je je bedrijf begint. Meer dan een troef zal het een hulpmiddel zijn om u te informeren over de beste keuzes om uw imago bij uw concurrenten, maar vooral bij uw klanten, op te bouwen of te versterken. Wat uw sector of uw waarden ook zijn, een effectief handvest is een handvest dat u weerspiegelt! Bij Mamoot vinden we het belangrijk om deze normen samen met u op te stellen, want als u dat eenmaal hebt gedaan, geeft dit instrument u autonomie in uw toekomstige ideeën en prestaties.

Thomas
Thomas
http://mamoot.be

Ce site internet stocke des cookies sur votre ordinateur. Police de cookie