Back

Ontdek de beschikbare subsidies om uw digitale overgang te starten

steun, subsidies, wat nog meer?

Zoals u weet, is de aanwezigheid van uw bedrijf op sociale netwerken en op het web essentieel geworden om uw publiek doeltreffend en zonder grote financiële middelen te bereiken. Het digitaliseren van uw bedrijf kan echter tijdrovend en dus duur zijn.

Als digitaal bureau wordt Mamoot vaak geconfronteerd met potentiële klanten die de waarde van deze transitie begrijpen, maar het budget dat nodig is om het te realiseren schrikt hen vaak af. Vandaag heeft het Waals Gewest verschillende stimulansen ingevoerd voor de digitalisering van uw KMO.

Onder de verschillende vouchers die bestaan in het kader van economisch herstel via digitale technologie, zullen er enkele zeer nuttig voor u zijn:

Diagnostische” cheques

Op voorwaarde dat het verband houdt met en ondersteuning biedt voor uw huidige project, zal het u in staat stellen de balans op te maken van wat er tijdens uw overgang moet gebeuren.

Strategisch actieplan” cheques

Dit laatste zal u helpen uw digitale positioneringsstrategie voor uw project op te zetten of te versterken of de beveiliging eromheen te versterken.

Als u aan hun criteria voldoet, kunnen deze twee subsidies tot 90% van uw rekening dekken, exclusief BTW!

Strategisch actieplan” cheques

Het Gewest is bereid 75% van uw factuur (exclusief BTW) voor zijn rekening te nemen, zodat u kunt profiteren van extern advies om uw systeem te upgraden.

Vouchers ter ondersteuning van groei en ontwikkeling :

Met deze cheque betaalt het Gewest 50% (excl. BTW) van uw kosten voor E-marketing consultancy om de organisatiemethoden en commerciële prestaties van uw bedrijf te verbeteren of te ontwikkelen.

Hier zijn de voorwaarden om voor al deze subsidies in aanmerking te komen:

  • Geregistreerd zijn bij de ECB;
  • zijn vestigingsplaats in Wallonië hebben;
  • Als KMO;
  • Deel uitmaken van de betrokken sectoren (alle behalve aquacultuur, primaire landbouwproductie of visserij);
  • Het minimis-plafond (200.000 euro over 3 jaar) niet overschrijden.

Nog recenter hebben sommige Waalse gemeenten, in samenwerking met de provincie Waals-Brabant, besloten hun handelaars tot 6 000 euro te geven om hen te helpen bij hun digitale overgang. De link om te controleren of uw gemeente erbij hoort staat aan het eind van het artikel! Als dit het geval is, aarzel dan niet het bijgevoegde formulier in te vullen en contact op te nemen met uw gemeente om meer te weten te komen over de modaliteiten.

Deze cheques geven u toegang tot beoordelingen of strategieën. Helaas dekken zij niet het uitvoerende werk van uw digitale partner. De creatie van grafische en tekstuele inhoud zal dus uw verantwoordelijkheid zijn. Als u echter een doeltreffende strategie hebt, kunt u uw eigen inhoud creëren of van tijd tot tijd hulp krijgen.

Zoals u zult hebben begrepen, is dit voor u, als u aan deze voorwaarden voldoet, een uitgelezen kans om uw bedrijf te upgraden zonder dat dit kosten met zich meebrengt. Aangezien elk geval anders is, aarzel niet om een dossier in te voeren om na te gaan of u in aanmerking komt. Niets is eenvoudiger: bepaal samen met uw door het Waals Gewest gecertificeerde partner uw strategie en ga naar cheques-entreprises.be om uw dossier online in te voeren. Wacht niet te lang, je hebt tot augustus 2023 om je in te schrijven!

Thomas
Thomas
http://mamoot.be

Ce site internet stocke des cookies sur votre ordinateur. Police de cookie