Back

Waarom is een blog een belangrijke troef voor uw website?

Als je een website hebt maar nog geen blog hebt gemaakt, dan is dit artikel voor jou!

De blog, vooral bekend als het online dagboek van een persoon die op het web wordt gevolgd, roept iets persoonlijks op. Dat is niet het geval. Inderdaad, of je nu zelfstandige bent of in een groot bedrijf, op creatief of wetenschappelijk gebied, een groot schrijver of niet… de blog is voor jou en we leggen uit waarom!

Verhoog uw verkeer

Ten eerste is het zeer nuttig om uw SEO te stimuleren, omdat het veel links naar uw site zal genereren. Als iemand op zoek is naar een antwoord en het staat in een van uw artikelen, maakt u zichzelf zichtbaar voor iemand die niet eerder de gelegenheid zou hebben gehad om uw site te bezoeken en verhoogt u het verkeer op de site!

Het is ook een “Google-vriendelijk” product, wat betekent dat Google niet zal aarzelen u naar voren te schuiven voor de kwaliteit van uw schrijven en voor het nieuws dat u genereert, zodat u nog meer zichtbaarheid krijgt voor uw publiek en uw concurrentie.

Uw geloofwaardigheid vergroten

Door de tijd te nemen om vragen te stellen en te beantwoorden, positioneert u zich als een expert op uw gebied en dat is zeer geruststellend voor uw potentiële klanten. Het is ook een manier om je te onderscheiden van je concurrenten, maar vooral om je van hen te onderscheiden!

Creëer nieuws over uw diensten en/of producten

Natuurlijk kan uw blog dienen als etalage voor uw producten en/of diensten. U kunt praten over de gedachten die uw project motiveren, over wat er achter de schermen van uw werk gebeurt, over nieuwe dingen die u wilt aankondigen,… Het is opnieuw een goede manier om uw publiek uit te nodigen dingen met u te delen.

Contact maken met uw publiek

Het feit dat ik je blog regelmatig bezoek en lees wat je schrijft is een groot teken van betrokkenheid! Dit is een vorm van loyaliteit die we moeten koesteren, want zelfs voordat hij klant wordt, vertrouwt deze persoon u al en zal hij niet aarzelen zich tot u te wenden op de dag dat hij gebruik wil maken van uw producten/diensten.

Uw netwerken voeden

Je weet waarschijnlijk al dat je voor succes op sociale netwerken inhoud nodig hebt. En laten we eerlijk zijn, soms ontbreekt het je aan inspiratie… Het voordeel van een blog op die momenten is dat je het kunt gebruiken door het te delen op je verschillende pagina’s. Het brengt u interessante inhoud, u laat anderen weten dat u actief bent op uw site en al die links waarop mensen zullen klikken, brengen u meer verkeer, dus meer zichtbaarheid en zo verder…

Zoals je ziet zijn er veel voordelen aan bloggen. Als u al overtuigd bent maar schrijven is niet uw sterkste kant, aarzel dan niet om het ons te vragen en wij schrijven het graag voor u!


Thomas
Thomas
http://mamoot.be

Ce site internet stocke des cookies sur votre ordinateur. Police de cookie